Uluslararası Öğrenciler Sertifika Töreni ve Kitap Galası

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle yürüttüğümüz Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin kapanış törenini 24 Aralık Cumartesi akşamı Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdik.

Atölyeye katılan öğrencilerimizin sertifikalarını aldığı törende, ayrıca iki yıldır yürütülen çeviri çalışmalarını içeren kitaplarımız da tanıtıldı ve katılımcılara hediye edildi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilen çeviri atölyesinin ürünlerinin Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla kitaplaştığını ve okuyucuya ulaştığını belirten Genel Başkanı Yusuf Tosun, “Böyle bir projeyi gerçekleştirme imkanı sundukları için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na ve bu çalışmaların kitaplaşması için destek veren Üsküdar Belediyesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Anadolu Yazarlar Birliğinin çok nitelikli ve kalıcı işler yaptığını ve bunları çok mütevazı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, bu üslubun ve niteliğin örnek alınması gerektiğini söyledi. Kitapları inceleme fırsatı bulduğunu belirten Hilmi Türkmen, “Çok güzel bir eser olmuş, emeği geçen öğrencilerimizi kutluyorum. Üsküdar Belediyesi olarak bu tür çalışmaların her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hüseyin Karaca ise Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında 65 ülkeden 228 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, çalışmaların Çeviri Atölyesi, Dil ve Edebiyat Atölyesi ile Kültür ve Medeniyet Seminerleri başlıkları altında yürütüldüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan öğrenciler önce ana dillerinden sonra kendi çevirileriyle Türkçe olarak şiirler okudu. İlk olarak, Ürdünlü öğrenci Yasmin Aldamen Nizar Kabbani’den çevirdiği Babam isimli şiiri seslendirdi. Sonra sırasıyla, Endonezya’dan Aldila Widad Fatava. Afganistan’dan Khadija Noorullah, Çin’den Shouxin Zhang ve Bulgaristan’dan Aleksandrina Dyankova Gündoğan şiirler okudular.

Programın ardından ise öğrenciler sertifikalarını başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere Anadolu Yazarlar Birliği yetkilileri ile şair ve yazarların elinden aldılar.